010 501 8660 & 050 555 3886 myynti@tiilikattopinnoitus.fi

Peltikaton huolto

Peltikaton Pinnoitus

Monesti pitkään säiden armoilla ollut peltikate on päässyt pahoin ruostumaan tai muuten pinnastaan vaurioitumaan. Huoltomaalauksia laiminlyödään, joten tästä syystä huoltamaton peltikatto joudutaan usein ennenaikaisesti uusimaan hinnakkaalla kattoremontilla.

Peltikatto jonka maali hilseilee tai on päässyt haalistumaan auringossa, on syytä maalata uudelleen. Peltikaton pinnoitus on kuitenkin haastava ja ammattitaitoa vaativa toimenpide. Mikäli irtoavan maalikerroksen poistosta, sekä muista työvaiheista koitetaan suoriutua liian nopeasti, ei uusikaan maalikerros tule pysymään katolla pitkään.

Pohjatyöt on hyvä tehdä huolellisesti ja perehtyen asiaan, tai jättää urakka ammattilaisten tehtäväksi. Työ tehdään usein jyrkällä ja liukkaalla katolla, joten työturvallisuus on aina otettava huomioon. Ammattitaitoisilta asentajiltamme löytyvät kaikki tarvittavat turvavälineet, sekä koulutus katolla tehtäville toimenpiteille.

Varsinkin vanhat käsin- tai konesaumatut peltikatot kestävät hyvin vielä monia vuosia. Tämä edellyttää kuitenkin, että niistä pidetään huolta ja maalataan riittävän usein. Hyväksi todettu huoltomaalausväli on noin 10-15 vuotta.

Työvaiheet

1. MAKSUTON KATON KARTOITUS

Asiantuntijamme tulee paikan päälle kartoittamaan katon kunnon ja kertoo tarvittaessa parhaan mahdollisen huoltoratkaisun täysin veloituksetta ja ilman sitoumuksia. Samalla tarkistetaan aluskatteen ja yläpohjan toimivuus.

2. PESU JA POHJATYÖT

Pohjatyönä mahdolliset ruostekohdan ja hilseilevä maali hiotaan mekaanisesti pois ja tarkistetaan samalla saumausten kunto. Katon pesu suoritetaan aina korkeapainekuumavesipesurilla, peltipesuainetta ja harjaa apuna käyttäen. Näin kattopeltiin kiinnittynyt lika saadaan poistettua tehokkaasti. Hyvin tehdyt pohjatyöt ovat edellytys hyvälle pinnoitukselle.

3. POHJAMAALAUS

Katon pohjamaalaus tehdään vesipohjaisella korroosiota estävällä metallipohjamaalilla. Tuote pohjautuu alkydihartsiin ja sinkkifosfaattipigmentteihin, jotka ehkäisevät tehokkaasti korroosion syntymistä sekä muodostaa erinomaisen tartunnan eri alustoille jatkokäsittelyjä varten.

4. Pinnoitus

Pinnoitteena käytetään vesiohenteista peltikattoja varten suunniteltua paksukalvopinnoitetta. Tuote tekee pitkäikäisen suojan korroosiota ja mekaanista rasitusta vastaan. Valmiista levitetystä pinnasta tulee luja, joustava, erinomaisesti säatä-, sekä UV-säteilyä  kestävä.

5. JÄLKIEN SIIVOUS, LOPPUTARKASTUS JA TYYTYVÄINEN ASIAKAS

Piha puhdistetaan työvaiheiden aiheuttamasta sotkusta, sekä tehdään viimeistelyt. Lopuksi asiantuntijamme tarkistaa tehdyn työn laadun, sekä kysyy asiakaspalautteen ja mielipiteen tehdystä palvelusta.

N

Hyödynnä kotitalousvähennys

Vähennyksen suuruus työnosuudesta on 50%.
Kysy myös joustavaa rahoitusratkaisuamme.

Maksuton kartoitus

Ota yhteyttä, niin asiantuntijamme tulee kartoittamaan kattosi kunnon ja kertoo tarvittaessa parhaan mahdollisen huoltoratkaisun täysin veloituksetta ja ilman sitoutumista.

Ota yhteyttä